Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη βδομάδα που μας πέρασε επισκέφθηκε τη Λέσβο και τη Χίο, όπου έχει ορισθεί ως υπεύθυνος για τις Ευρωεκλογές στο Νομό Χίου. Ειδικότερα στη Λέσβο, το Σάββατο 16.5.09, μαζί με κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, περιόδευσαν στα χωριά του Ορεινού Πλωμαρίου (Αμπελικό, Ακράσι, Νεοχώρι, Μεγαλοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ τη Κυριακή (17.5.09) συμμετείχε στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πλωμάρι με κεντρικό Ομιλητή τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Κώστα Καρτάλη.
Από αύριο Τρίτη 19/5/09. ο κ. Σηφουνάκης θα βρίσκεται στη Λήμνο, όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, με επίκεντρο του ενδιαφέροντός του στις Ευρωεκλογές, αλλά και τοπικά ζητήματα όπως τα συγκοινωνιακά προβλήματα του νησιού κ.α. Το απόγεμα της ίδιας ημέρας θα περιοδεύσει μαζί με μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λήμνου στα χωριά Κατάλακκο, Δάφνη Σαρδές και Ατσική.
Την Τετάρτη (20.5.09) ο κ. Σηφουνάκης θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λήμνου στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, όπου θα εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους στο συνεχιζόμενο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού και την αδιαφορία των Κυβερνητικών παραγόντων.
Αναφερόμενος ο κ. Σηφουνάκης στο πολιτικό κλίμα  που διαμορφώνεται στις κοινωνίες των νησιών, ιδιαίτερα τώρα, ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, μεταξύ άλλων σχολίασε: «Τόσο στη ύπαιθρο όσο και στις πόλεις των νησιών είναι διάχυτο το κλίμα αγανάκτησης και απογοήτευσης του Λαού, απ την απραξία της ετοιμόρροπης, στη κυριολεξία, Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή. Τα περισσότερα δημόσια έργα είτε καρκινοβατούν, είτε απεντάσσονται απ τα προγράμματα. Το κοινωνικό κράτος διαλύεται με τραγικότερη τη κατάσταση στα Νοσοκομεία. Αποφάσεις στα καίρια ζητήματα που ενδιαφέρουν τους νησιώτες δεν παίρνονται. (Βλέπε ΔΕΗ, Εφετείο, Μαρίνα Μυτιλήνης, Ακτοπλοΐα κ.α.).   Είναι βέβαιο, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις ότι το κλίμα αυτό και η λαϊκή αγανάκτηση θα απεικονισθεί και στις κάλπες. Το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών να σηματοδοτήσει το τέλος αυτής της μοιραίας για τον τόπο διαχείρισης των δημόσιων πραγμάτων απ τη Ν.Δ.
Το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την μοναδική ελπίδα σήμερα του Λαού, οφείλει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, ώστε περισσότερο ώριμο  και αποφασισμένο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, για να φέρει  ισοπολιτεία, κοινωνική και εθνική ανάταση και να διαχειρισθεί την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, που δημιούργησε η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή και η διεθνής κρίση της κεφαλαιαγοράς.
Σταθερά προσανατολισμένοι στην Ευρωπαϊκή μας πολιτική, όπως τη διαμόρφωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και την εξειδίκευσε ο Κώστα Σημίτης, ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα.